A cukkini a nyár egyik legkedveltebb zöldsége, mi darálthússal töltve még inkább szeretjük. A nagyobb zöldségeket számtalan módon megtölthetjük, különféle szószokkal, vagy ragukkal. Mi ezúttal mi mást is készítenénk, mint egy darálthúsos verziót.

Főszerepben természetesen a PICK darált sertéshús, ami tökéletesen illik a szaftos sült cukkinikhez. A titok a fűszerezésben és a szaftosságban rejlik. A jó ragu jellemzője, hogy nem száraz, ezért mi az egyszerű só és bors mellé tejföllel keverjük be a félig elkészült darálthúst, és egy jó adag reszelt MIZO trappista sajttal szórjuk meg a tetejét. A sütés sem bonyolult, közepes hőmérsékleten süssük aranybarnára. Köret nem szükséges, mivel a cukkini fő alapanyagunk a darálthúsos ragunk mellett.

Jó étvágyat kívánunk! A receptet itt találod!