Hozzávalók:
- 500 g
sertéskaraj
- 5 db paprika
- 5 db paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 1 doboz paradicsomsűrítmény
- olaj
- cukor
- só
- bors
Elkészítés:
A vöröshagymát felaprítjuk, majd olajon üvegesre pirítjuk. A hagymához adjuk a felszeletelt paprikát és a kockákra vágott paradicsomot. Az egészet sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk. Hozzáöntjük a paradicsom sűrítményt és ízlés szerint egy kevés cukrot.
Az előre felszeletelt hússzeletek mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk, és egy felforrósított serpenyőben kevés olajon mindkét oldalán elősütjük. A félkész lecsóhoz adjuk, pici vizet öntünk rá majd lefedve készre pároljuk. Friss kenyérrel, rizzsel vagy tarhonyával tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk! A recept elkészítését itt találod!