Hozzávalók:

  • 500 g sertéskaraj 
  • 5 db paprika            
  • 5 db paradicsom   
  • 1 fej vöröshagyma         
  • 1 doboz paradicsomsűrítmény
  • olaj                             
  • cukor                         
  • só                                
  • bors

Elkészítés:

A vöröshagymát felaprítjuk, majd olajon üvegesre pirítjuk. A hagymához adjuk a felszeletelt paprikát és a kockákra vágott paradicsomot. Az egészet sózzuk, borsozzuk és puhára pároljuk. Hozzáöntjük a paradicsom sűrítményt és ízlés szerint egy kevés cukrot.

Az előre felszeletelt hússzeletek mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk, és egy felforrósított serpenyőben kevés olajon mindkét oldalán elősütjük. A félkész lecsóhoz adjuk, pici vizet öntünk rá majd lefedve készre pároljuk. Friss kenyérrel, rizzsel vagy tarhonyával tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk! A recept elkészítését itt találod!