Hozzávalók
- 500 g
sertés darálthús
- 200 g
trappista sajt
- 500 g makaróni tészta
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 250 g gomba
- olaj
- 3 dl paradicsomlé
- só
- bors
- fél tk oregánó
Elkészítés:
A megtisztított vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd belenyomjuk a 2 gerezd fokhagymát. A megtisztított, felkockázott gombát forró serpenyőben, kevés olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst. A húst puhára pároljuk a gombával és a hagymával, majd felöntjük a paradicsomlével, megsózzuk, megborsozzuk, oregánóval ízesítjük. Fedő alatt addig pároljuk, amíg a hús megpuhul. A makaróni tésztát készre főzzük, majd a lecsepegtett tésztát öszeforgatjuk a raguval. Az egészet egy serpenyőbe tesszük, és a tetejét megszórjuk előre lereszelt trappista sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tészta tetején. A recept elkészítését itt találod! Jó étvágyat kívánunk!