Hozzávalók

  • 500 g sertés darálthús
  • 200 g trappista sajt           
  • 500 g makaróni tészta  
  • 2 gerezd fokhagyma     
  • 1 db vöröshagyma         
  • 250 g gomba    
  • olaj       
  • 3 dl paradicsomlé           
  • só          
  • bors     
  • fél tk oregánó

Elkészítés:

A megtisztított vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd belenyomjuk a 2 gerezd fokhagymát. A megtisztított, felkockázott gombát forró serpenyőben, kevés olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst. A húst puhára pároljuk a gombával és a hagymával, majd felöntjük a paradicsomlével, megsózzuk, megborsozzuk, oregánóval ízesítjük. Fedő alatt addig pároljuk, amíg a hús megpuhul. A makaróni tésztát készre főzzük, majd a lecsepegtett tésztát öszeforgatjuk a raguval. Az egészet egy serpenyőbe tesszük, és a tetejét megszórjuk előre lereszelt trappista sajttal.

Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tészta tetején. A recept elkészítését itt találod! Jó étvágyat kívánunk!