Praktikák

Húspuhító technikák

Sósvizes sózás Több cikkünkben is felhívtuk már a figyelmeteket arra, hogy a húsokat nem érdemes besózni sütés előtt, mert a só elvonja a hús nedvességtartalmát, így az a sütés során könnyebben...

A tárcsázásról általánosságban

A tárcsa nem más, mint a mezőgazdaságban használatos boronatárcsa, amely kissé átalakítva tökéletes lehet a kerti sütögetések alkalmával. Természetesen kimondottan sütésre alkalmas tárcsát is kaphatunk már, több különböző fajtában. A...

Fűszerkisokos- Grillhúsok fűszerezése

A sertéshúst bátran fűszerezhetjük erőteljes fűszerekkel grillezéskor is. Nem csak a sütést tekintve, hanem a fűszerezéskor is máshogy kell bánnunk a szárazabb húsrészekkel, mint a zsírosabbakkal. A sertéshúsnál a legalapvetőbb fűszer a...

A bográcsozásról általánosságban

A grillezés mellett a bográcsozás a nyári időszak egyik legkedveltebb programja. A bográcsozásnak csakúgy, mint az összes többi kerti sütögetésnek is megvannak a saját szabályai. A bogrács az egytálételek, pörköltek és a sűrű levesek...