A Holstein szelet igazi klasszikus retró fogás, ami még mindig szerepel a kisvendéglők étlapján, és otthon is könnyen elkészíthetjük. Kevés hozzávalóból is lehet igazán ízletes, szaftos menüt készíteni, erre kváló példa ez a recept.

Fő hozzálavó a PICK sertéskaraj, amit sertéstarjával is helyettesíthetjük, ha még szaftosabb végeredményt szerenénk. A húsokat lisztbe forgatjuk, így sütjük át hirtelen mindkét oldalát bő zsiradékban. Oldalanként maximum 2-2 percig süssük, hogy elkerüljük a szeletek kiszáradását. Ha márványozott tarjaszeleteket választunk, kevesebb zsiradékban is süthetjük őket, akkor sem lesz a végeredmény cipőtalp állagú. A tojásokat egyszerűen kisütjük, amit a szeletekre halmozunk.

Köretként sült újburgonyát, vagy rizts tálaljunk. A receptet itt találod!